Millä tavalla WiseMaster on auttanut asiakasyrityksiä? – WiseMaster-asiakastarinat

Lue M-Technologyn asiakastarinat ja tutustu, mitä asiakkaamme sanovat WiseMaster-järjestelmän käytöstä sekä kehittämistämme ratkaisuista heidän yrityksensä hektiseen arkeen.

Kunnossapidon asiakastarina | ”Vaikka teknologia muuttuu, järjestelmällä pitää voida tehdä töitä joka päivä.”

M-Technology Oy vei kunnossapidon kännykkään | Savon Voima

M-Technology on edelläkävijä kunnossapitojärjestelmien mobilisoinnissa. Yrityksen kehitystyön ansiosta vanhoista, massiivisista mammuttijärjestelmistä on pystytty sujuvasti siirtymään kevyempiin ja helppokäyttöisempiin ratkaisuihin.

Täysveristen kunnossapitojärjestelmien kehittämiseen keskittynyt M-Technology Oy on vahvassa asemassa energiasektorilla, mutta sen teknologiaa hyödynnetään myös vesihuolto- ja kiertotalouspuolella sekä tuottavassa teollisuudessa.

Yrityksen järjestelmien ideana on, että kaikkeen tietoon pääsee käsiksi mobiilijärjestelmän avulla siellä missä sitä työtä tehdään ja että uuden tiedon saa saman tien tallennettua järjestelmään.

Savon Voiman tiedonhallintaa on digitalisoitu M-Technologyn toimittamalla WiseMaster-kunnossapitojärjestelmällä. Energiayhtiön kehitysinsinööri Janne Palviainen kiittelee sen sopivuutta kenttäolosuhteisiin. Järjestelmä ei välttämättä vaadi edes nettiyhteyttä käyttöhetkellä.

”Kun operoidaan isolla alueella ja vähän syrjemmälläkin tai mennään asiakkaan kellarikerrokseen, ei kuuluvuutta aina ole.”

Savon Voiman CHP-laitoksella Joensuussa tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä. ”WiseMaster- mobiilijärjestelmällä pystymme hanskaamaan Joensuun kaltaisen ison kaukolämpöverkoston kunnossapidon”, kehitysinsinööri Janne Palviainen sanoo.

Täysverinen kunnossapitojärjestelmä

Savon Voima on integroinut WiseMasteriin laajasti kunnossapitoaan: mm. työaikajärjestelmän, ostot ja hankinnat, laitoksilta tulevat hälytykset, kunnossapidon tarkastukset ja työsuunnittelun, perehdytykset ja työluvat.

”Se on sitä täysveristä kunnossapitojärjestelmää käytännössä. Vähän kaikkea kunnossapitotoimintaan liittyvää tietoa hallitaan yhdessä järjestelmässä”, M-Technologyn tuotantojohtaja Aleksi Palosaari kuvailee.

Ohjelmistoyritys saa Savon Voimalta kiitosta asiakaslähtöisestä ajattelustaan. Se on ollut aidosti kiinnostunut käyttäjien palautteesta. Kymmenen vuotta kestäneen yhteistyön aikana WiseMasteria on koko ajan kehitetty kentältä tulevien ideoiden mukaan.

Kaksi vuotta sitten Savon Voiman omistukseen siirtyneen Joensuun voimalaitoksen entisajan massiivisen järjestelmän vaihtaminen uuteen sujui Palviaisen mukaan jouhevasti.

”Voimalaitoksen vanhassa kunnossapitojärjestelmässä oli valtavasti vanhaa tietoa, johon uuden piti lennosta mukautua. Järjestelmää vaihdettaessa tuotantoprosessit eivät saa keskeytyä.”

Aleksi Palosaari sanoo M-Technologyn asiakaslupauksen toteutuneen Joensuussa: huolimatta teknologian muuttumisesta ja riippumatta ajasta tai paikasta, asiakasyrityksen pitää silti päästä joka päivä operatiivisiin töihin.

Vesihuollon asiakastarina | ”Meidän reagointinopeus on merkittävästi lisääntynyt WiseMaster-sovelluksen myötä.”

Vesihuoltoa mobiilisti M-Technologyn työvälineellä | Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto Oy

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa vesihuollon kunnossapito kulkee työntekijöiden taskussa ja on aina ajan tasalla.

“Etsin kunnossapito-ohjelmaa, joka olisi simppeli käyttää. Raportoimme kunnossapidon ja huollon työt kynällä ja paperilla, joten tiesin, että digitaaliseen maailmaan siirtyminen tarkoittaisi isoa muutosta työtavoissa.” kertoo vesihuoltopäällikkö Timo Hänninen Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto Oy:stä.

Taskukalenteri vaihtui mobiilisovellukseen

Projekti aloitettiin suunnittelutapaamisilla, joihin vesihuollon työntekijät osallistuivat. Tapaamisissa pohdittiin, miten työtä tehdään, millaisia ohjeistuksia kohteissa tarvitaan ja kuinka WiseMaster-sovellus voisi tukea työntekoa.

Taskukalenterit korvattiin puhelimiin asennettavalla WiseMaster-sovelluksella, jolla ohjataan ja raportoidaan mm. seuraavat vesihuollon työt:

 • Vedenottamoiden ja -pumppaamoiden huolto- ja tarkastuskäynnit
 • Pikakorjauskäyntien raportointi
 • Vesimittareiden vaihtotyöt ja varaosien hallinta
 • Huoltokohteesta otettujen kuvien tallennus ja kommentointi
 • Sähköinen dokumentinhallinta ja huoltohistoria
Investointi maksoi itsensä takaisin

”Meidän reagointinopeus on merkittävästi lisääntynyt WiseMaster-sovelluksen myötä. Valvonta on helpompaa: ei tarvitse muistella, mitä milloinkin on tehty, kun kaiken voi koneelta tai kännykästä tarkistaa. Toiminnan järkevöittäminen on tuonut meille niin paljon kustannussäästöjä parissa vuodessa, että kyllä tämä investointi on maksanut itsensä takaisin” myhäilee vesihuoltopäällikkö Timo Hänninen tyytyväisenä.

Asiakastarina teollisuuden kunnossapidosta | ”Meille luvattiin tupakkiaskin kanteen verrattava helppous ja tämä lupaus on kyllä pitänyt.”

Sähköverkon kunnossapito haastoi terästehtaalla | Aurora Infrastructure Oy

Outokumpu Oyj:n Tornion terästehtaan sähkönsiirto ulkoistettiin Aurora Infrastructure Oy:lle vuonna 2013. Samalla toteutettiin tiukalla aikataululla kahden tietojärjestelmän hankinta ja käyttöönotto.

Järjestelmäpäällikkö Heikki Alamäki muistelee: ”Kyllä se haastava projekti oli se meidän aloitus. Outokummussa oli kyllä ollut kunnossapitoon järjestelmä, mutta ei sitä koskaan oltu otettu käyttöön sähkönjakeluun – se ei mielestämme soveltunut meidän tarpeisiin.”

”Ulkoistamisen myötä piti hankkia kunnossapitojärjestelmän lisäksi myös dokumentinhallintajärjestelmä ja integrointi näiden kahden järjestelmän välille. Ja aikataulupaine omistajien puolelta oli kova”, Heikki Alamäki lisää.

Esiselvitys kirkasti tarpeet

Sisällöllisesti ja aikataulullisesti projektissa oli monia haasteita: Kunnossapito- ja dokumentinhallintajärjestelmien määrittely – Mitä tarvitaan ja millaisia sovellusten pitäisi olla?

Kaksi järjestelmää piti integroida eli saada toimimaan saumattomasti yhdessä. Suuri tehdasalue toi omat haasteensa, koska siellä liikkuu valtava määrä tietoa: miten kunnossapidon sovellus pysyy helppokäyttöisenä? Lopuksi niskassa oli vielä tiukka aikataulu: järjestelmä oli saatava tuotantokäyttöön muutamassa kuukaudessa.

Ratkaisuksi haasteisiin M-Technology tarjosi esiselvityspalvelun, jossa:

 • tutustuttiin asiakkaan toimintaympäristöön ja sähkönjakeluun paikan päällä.
 • kierrettiin kunnossapitäjien kanssa eri kohteissa.
 • kartoitettiin käyttäjien tarpeet ja toiveet toiminnallisuuden osalta.
 • selvitettiin markkinoilla tarjolla olevien järjestelmien soveltuvuus tarpeisiin.

“Esiselvitys helpotti työtämme suuresti ja oli meille se tärkein vaihe, koska halusimme tehdä kaiken huomioiden käyttäjien tarpeet”, Heikki Alamäki korostaa.

Esiselvityksen perusteella Alamäki kollegoineen tutustui useaan markkinoilla olevaan vaihtoehtoon.

M-Technologyn WiseMaster-ohjelman vahvuudet mobiilin työnteon tukemisessa nousivat tärkeäksi kriteeriksi. Lisäksi järjestelmä oli tarpeeksi yksinkertainen loppukäyttäjien näkökulmasta.

Miten WiseMaster toimii teollisuuden kunnossapidossa?

Kaikki työmääräykset ja kirjaukset näkyvät reaaliaikaisesti mobiilisovelluksessa ja työnjohtajalla. Aistinvaraiset tarkastuskierrokset ovat työlistalla työntekijöiden varattavissa.

Kunnossapitäjä varaa työn itselleen ja hoitaa kohteen tarkastuksen vastaamalla mobiilisovelluksessa oleviin kohteen kysymyksiin.

Tehdasalueella liikkuvien laitteiden sijainti ja historia näkyvät mobiilisovelluksessa.

Suuremmissa työkohteissa samalla työmääräimellä voi olla useampi sähkömies töissä.

Myös alihankkijat käyttävät WiseMasteria – perehdytys käyttöön vie muutaman minuutin.

Helppoa työvälinettä halutaan käyttää

Tärkeimmät hyödyt mobiilipohjaisesta kunnossapitojärjestelmästä konkretisoituvat silloin, kun verkon toiminnasta ja työvelvoitteista pitää pystyä raportoimaan asiakkaalle.

”Aikaleimat nousevat silloin arvoon arvaamattomaan ja niitä ei olisi, ellei kenttätyöntekijällä olisi aito halu käyttää mobiilia kunnossapitojärjestelmää. Ja halu käyttää työvälinettä syntyy siitä, että se on suunniteltu yhdessä ja toteutettu helppokäyttöiseksi”, Heikki Alamäki muistuttaa ja jatkaa ”M-Technologyn Matti Myllylä lupasi meille tupakkiaskin kanteen verrattavan helppouden ja tämä lupaus on kyllä pitänyt.”

Kiinnostuitko WiseMaster-ratkaisusta? Ota yhteyttä!

Parhaiten tarpeesi selviävät, kun sovimme tapaamisen. Hoidamme sen joko etänä tai kasvokkain. Ota yhteyttä ja selvitetään, miten yrityksesi voisi hyötyä ratkaisustamme.

Matti Myllylä

Toimitusjohtaja

Aleksi Palosaari

Tuotantojohtaja

  Lähettämällä tietosi suostut siihen, että voimme ottaa Sinuun yhteyttä.